hypotheek adviesHypotheek adviseurs algemeen

De meeste hypotheek adviseurs hebben als het adviseren over hypotheken en het verkopen van hypotheken. Vanwege deze dubbelrol dient u op uw hoede te zijn. U wilt immers vooral goed advies. Verzin daarom voordat u naar de adviseur gaat wat u precies wilt weten. Maak een checklist, en loop deze na tijdens het gesprek. 
Een ander advies: vraag door. Vraag bij elke hypotheek vorm of er ook bijvoorbeeld belasting risico'saan verbonden zijn. En ook wat de voorwaarden zijn om voor dit soorten voordeeltjes in aanmerking te komen. Dit soort risico's en voorwaarden zijn van groot belangrijk maar worden vaak nauwelijks genoemd of vermeld. De meeste hypotheekadviseurs doen zaken met een beperkt aantal hypotheekverstrekkers. Dit betekent dat als u echt alle mogelijke hypotheken wilt bekijken, u naar meerdere adviseurs dient te gaan.

Hypotheek vormen algemeen

Probeer te achterhalen wat precies de hypotheekvorm inhoudt. Soms zijn de benamingen onduidelijk. Soms willen adviseurs de indruk wekken dat het een uniek product is. Echter de hoofdvormen die op deze website besproken dekkken bijna elke hypotheekvorm. Uiteraard zijn er wel veel variaties mogelijk. 
Wees echter huiverig voor vage variaties. Het komt meestal erop neer dat allerlei extra financiele producten aanschaft dat u belasting technische voordeeltjes zouden moeten behalen. Echter hiermee introduceert u ook weer belasting risico's. Bedenk dat het verkopen van extra financiele producten vaak in het voordeel van de hypotheek adviseur. Is het ook in uw voordeel?