Beleggings hypotheekBeleggings hypotheek

Er is geen sprake van aflossing van de hypotheekschuld, u betaalt slechts de hypotheekrentelasten. Er vindt vermogensopbouw plaats door het investeren in aandelen, obligaties en andere financiële producten. Hoewel sommige personen misschien door de koersdalingen aan het begin van dit decennium minder geneigd zijn om nu te beleggen biedt deze hypotheek voor lange termijn beleggers grote voordelen. Op de lange termijn stijgen de aandelen zo'n 7 % per jaar. Belastingtechnisch wordt u over uw beleggingen slechts voor 1.2 % belast (dat is 30% over forfaitair-jaarrendement van 4%). Het nadeel van deze hypotheek is uiteraard het risico dat inherent gekoppeld is aan beleggen.

Wat zijn de voordelen van de beleggen-hypotheek

 • Flexibiliteit: in tegenstelling tot de spaar en leven hypotheek heeft u veel vrijheid ten aanzien van uw inleg. U kunt tijdens de looptijd geld opnemen of juist meer inleggen. U beheert zelf het vermogen in plaats van de verzekeraar.
 • Hogere rendementen dan bij andere hypotheek vormen

  Wat zijn de nadelen van de beleggen-hypotheek

 • Meestal is een overlijdensrisicoverzekering verplicht vanwege het risicovolle karakter van de hypotheek.
 • Het kost tijd en moeite om goed te beleggen.
 • U neemt, als u niet optimaal belegt, onnodig veel beleggings risico

  Voor wie is de beleggen-hypotheek ideaal?

  De beleggen hypotheek is ideaal als u nog veel inkomen voor u heeft liggen of u als veel cash geld hebt. Uiteraard is deze hypotheekvorm bedoeld voor mensen die bereid zijn om veel rendement te halen in ruil voor vermogensfluctuaties.